closeup of summer car tire with copy space. Generative AI

Det finns många anledningar att välja oss för att ta hand om din bil
Vad gör oss unika?

Vi erbjuder både bilvård, lackering och däckverksamhet med fokus på dig som kund och på miljön.
Miljöarbetet genomsyrar hela vår verksamhet.

Vår bilvård har ett minimalt klimatavtryck. Vi använder en kombination av ånga och ett polymerbaserat smutsseparerande bilschampo för att tvätta din bil. Jämför detta med en traditionell biltvätt som förbrukar upp emot 400 liter vatten per tvätt. Eller en biltvätt som återcirkulerar vattnet som förbrukar upp emot 70 liter. Vi förbrukar endast ca 5 liter per tvätt!  Inget av vårat smutsiga vatten åker ner i avloppet. Vattnet som hamnar på marken sugs upp och sorteras som farligt avfall och trasorna som torkar av bilen när det är klart tvättas på ett tvätteri med oljeavskiljare. Jämför detta med en biltvätt som använder starka kemikalier som bryter ner smutsen tillsammans med högtryck för att sedan rinna ner i dagvattnet. (en godkänd oljeavskiljare tar aldrig bort alla kemikalier och olja, speciellt inte om högtryck har slagit sönder oljepartiklarna). Det är en katastrof för miljon. ’
Tryck här för att läsa mer om våran bilvård.

Behöver du nya däck? Då hjälper vi dig att ta fram rätt däck till din bil och din körstil. Ett bra däck är bra för miljön och för din plånbok. Ett bra däck håller längre än ett budgetdäck. Räknar man även in en lägre bränsleförbrukning så brukar det nästan alltid bli billigast i längden med kvalitet för att inte nämna säkerhetsaspekten där skillnaderna är enorma mellan både mellanklass, budget och premiumdäck.
Tryck här för att läsa mer om vårat däckhotell.

Färgen vi använder är vattenbaserad/alkoholbaserad för att ha en så låg voc-halt som möjligt. Detta för att minimera utsläppen av flyktiga organiska föreningar (lösningsmedel). Grunden vi använder är en typ av UV grund. Detta för att minimera svinn, väldigt tidseffektiv då den torkar på 2 minuter med UV ljus jämfört med traditionell grund som behöver forcerad värme upp till 60 minuter, vilket är enormt energikrävande på miljön. Klarlacken vi använder torkar av sig själv med hjälp av luftfuktighet på endast 15 minuter. Jämför detta med en traditionell klarlack som torkar på 60-80 minuter med forcerad värme. Enormt energikrävande för miljön. Många lackverkstäder använder stora mängder med diesel för att värma upp sina lackboxar för att torka sina arbeten.

När du fått en skada på din bil hjälper vi dig med både stora och små skador. Vi är specialiserade på punktlackering. Detta innebär att vi endast lackerar där skadan är, i stället för att lackera hela delen. Oftast görs mindre reparationer direkt på bilen. Utan att behöva ta bort hela delen från bilen. Fördelarna är många. Med punktlackering  får man en mindre nyansskillnad mot de övriga delarna som inte är ny lackerade. Betydligt mer tidseffektivt. Många skador kan lagas redan samma dag, istället för traditionell lackering som tar dagar och ibland veckor innan bilen blir klar. Det är även mycket mer miljövänligt då det går åt betydligt mindre material.

För att ta fram rätt kulör till din bil så använder vi oss av en väldigt avancerad fotospectrometer som tillsammans med din färgkod elektroniskt känner av kulören och slår mot en databas som uppdateras dagligen mot 5 miljoner recept. Vi har även två av marknadens främsta lackleverantörer för att säkerhetsställa kvaliteten på lackeringen. Du kan vara trygg med vårat underarbete! Alla arbeten lämnar vi 5 års garanti på utfört arbete. En bra lackering ska vara hållbar. Det kan ta upp emot 1-2 år innan du märker om verkstaden har gjort ett dåligt underarbete. Lacksläpp på grund av dålig vidhäftning, sjunkningar på grund av stora mängder spackel med mera. Kontrollera därför alltid vad din plåtverkstad lämnar för garanti på arbetet innan du lämnar ifrån dig din bil!
Tryck här för att läsa mer om våran plåtverkstad.

Har du några frågor om hur vi arbetar så är du välkommen att kontakta oss på fridhemsplan@cleandrive.nu eller ring oss på 08- 774 44 53.

Önskar du en offert på en skada? Då trycker du här för att ladda upp bilder på din skada.

small_c_popup.png